Ами по старите модели алфа са с биметална пластина а като остане суха е безкрайност а когато има масло е 12ома
Известие
Collapse
No announcement yet.
Датчик ниво масло 147
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от yamaha88 Покажи съобщениеАми по старите модели алфа са с биметална пластина а като остане суха е безкрайност а когато има масло е 12омаsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от yamaha88 Покажи съобщениеако знам колко е съпротивлението за нормално ниво ще го шунтирам но не го знамНякои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първоначално публикувано от DIDO_7736 Покажи съобщениездравеите да ви попитам нещо неска както си карам и алфичката 147 ми угасна мачих я неще постоя малко и запали загря и пак угасна от какво може да е
Хубаво е да прочетеш първо,че доста е писано по въпроса,а и питането ти не е във връзка с дебатирания проблем.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DIDO_7736 Покажи съобщениездравеите да ви попитам нещо неска както си карам и алфичката 147 ми угасна мачих я неще постоя малко и запали загря и пак угасна от какво може да е
sigpic
Comment
-
Щом до сега не е отговорил никой, явно няма и да има кой . В нета нищо не намерих. Така, че нали си чувал притчата за неволята. Та взимаш мултицета, и мериш спрямо маса двата кабела.
Вариантите са :
1. И на двата кабела около + 5V . Взимаш един резистор от 1к , едното краче на маса, другото го връзваш на единият и после на другият кабел. Същевременно мериш какво се случва с напреженията. Едно от двете ще "клекне" . Там връзваш средният крак на един потенциометър. Другите 2 крайни - единият на маса, другият на другият кабел с 5V ( този дето не кляка) . Предварително потенциометъра дае в средата , въртиш по малко, като избягваш крайните положения и киризиш на таблото.
2. На единият +5V, на другият 0V . Връзваш резистора от 1к, между двата кабела и гледаш дали ще се вдигне напрежението на този , който е бил 0V на 5V. Akо да, то той е в средният крак на потенциометъра и действаш по горната схема.
Като превантивна мярка , свържи последователно на края на всеки кабел резистори от 200 ома / 0,125W и всички манипулации правиш след тях. Потенциометъра да е около 4,7 к (килоома).
Пиши после какво си изгорил
Шегичка, ама...то на голо дупе...нали знаеш
Comment
-
Първоначално публикувано от em4o_ep Покажи съобщениеЗДР. Можели някой да ми каже колко струва този датчик за маслото защотото моят преди 10дни спря да работи.
цената е 100-110лв.
Comment
-
Akо просто си го шунтирал през резистор както при датчиците с биметална пластина логично е да не стане . ( а има опасност и да изгори някъде нещо)
Прочети малко по-нагоре какво е писал колегата dobromirski и действай по неговата схема .
Минава ми и друга идея но нямам подходящ датчик за да експериментирам - с транзистор вързан в схема отворен колектор да се направи буфер но пак трябва да се знае колко е активното съпротивление . Някой ако може да намери вътрешната схема на датчика за да може да се умува и да измислим нещо .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
За какъв ток ми говориш и къде точно го мериш, не ми е много ясно !
Ти прова ли да вържеш резистор от 1к между двата кабела, и да видиш този който е "нищо" дали става "нещо" ? (мериш НАПРЕЖЕНИЕ спрямо МАСА ( ламарината наколата)
ПП: това с тия 11V малко ме озадачава.
ПП2 : Всяка 147 ли има такъв датчик? , че мойта не си спомням да има ! Ако има ще сляза да премеря моят, че ми е жал направо за теб
Comment
-
Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщениеЗа какъв ток ми говориш и къде точно го мериш, не ми е много ясно !
Ти прова ли да вържеш резистор от 1к между двата кабела, и да видиш този който е "нищо" дали става "нещо" ? (мериш НАПРЕЖЕНИЕ спрямо МАСА ( ламарината наколата)
ПП: това с тия 11V малко ме озадачава.
ПП2 : Всяка 147 ли има такъв датчик? , че мойта не си спомням да има ! Ако има ще сляза да премеря моят, че ми е жал направо за теб
Има с малко, където няма ниво на масло.sigpic
Comment
Comment