Известие

Collapse
No announcement yet.

Датчик ниво масло 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ами по старите модели алфа са с биметална пластина а като остане суха е безкрайност а когато има масло е 12ома

Comment

Първоначално публикувано от yamaha88 Покажи съобщение
      Ами по старите модели алфа са с биметална пластина а като остане суха е безкрайност а когато има масло е 12ома
      Така е, защото там показва ИМА/НЯМА масло, докато при 147 е на няколко нива, мисля че са 5 и следователно резистор няма да ти свърши работа.
      sigpic

Comment

ако знам колко е съпротивлението за нормално ниво ще го шунтирам но не го знам

Comment

здравеите да ви попитам нещо неска както си карам и алфичката 147 ми угасна мачих я неще постоя малко и запали загря и пак угасна от какво може да е

Comment

Първоначално публикувано от yamaha88 Покажи съобщение
            ако знам колко е съпротивлението за нормално ниво ще го шунтирам но не го знам
            С потенциометър дали пък няма да се разбере ?
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от DIDO_7736 Покажи съобщение
              здравеите да ви попитам нещо неска както си карам и алфичката 147 ми угасна мачих я неще постоя малко и запали загря и пак угасна от какво може да е
              Бягай да смениш датчика на коляновия вал.
              Хубаво е да прочетеш първо,че доста е писано по въпроса,а и питането ти не е във връзка с дебатирания проблем.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

мерс е не6то подобно е

Comment

Първоначално публикувано от DIDO_7736 Покажи съобщение
                  Какво общо има с датчика за маслото на колегата?
                  sigpic

Comment

Щом до сега не е отговорил никой, явно няма и да има кой . В нета нищо не намерих. Така, че нали си чувал притчата за неволята . Та взимаш мултицета, и мериш спрямо маса двата кабела.
                    Вариантите са :
                    1. И на двата кабела около + 5V . Взимаш един резистор от 1к , едното краче на маса, другото го връзваш на единият и после на другият кабел. Същевременно мериш какво се случва с напреженията. Едно от двете ще "клекне" . Там връзваш средният крак на един потенциометър. Другите 2 крайни - единият на маса, другият на другият кабел с 5V ( този дето не кляка) . Предварително потенциометъра дае в средата , въртиш по малко, като избягваш крайните положения и киризиш на таблото.
                    2. На единият +5V, на другият 0V . Връзваш резистора от 1к, между двата кабела и гледаш дали ще се вдигне напрежението на този , който е бил 0V на 5V. Akо да, то той е в средният крак на потенциометъра и действаш по горната схема.

Като превантивна мярка , свържи последователно на края на всеки кабел резистори от 200 ома / 0,125W и всички манипулации правиш след тях. Потенциометъра да е около 4,7 к (килоома).
                    Пиши после какво си изгорил
                    Шегичка, ама...то на голо дупе...нали знаеш

Comment

ЗДР. Можели някой да ми каже колко струва този датчик за маслото защотото моят преди 10дни спря да работи.

Comment

Първоначално публикувано от em4o_ep Покажи съобщение
                        ЗДР. Можели някой да ми каже колко струва този датчик за маслото защотото моят преди 10дни спря да работи.

цената е 100-110лв.

Comment

днес пробвах с резистори и бнищо не става намалях съпротивлението но нищо не се промени изобщо.
                          на единия кабел има 11в а на другия нищо(в определена случай става -)тока перз съпротивлението се промени но индикацията не

Comment

Akо просто си го шунтирал през резистор както при датчиците с биметална пластина логично е да не стане . ( а има опасност и да изгори някъде нещо)
                            Прочети малко по-нагоре какво е писал колегата dobromirski и действай по неговата схема .

Минава ми и друга идея но нямам подходящ датчик за да експериментирам - с транзистор вързан в схема отворен колектор да се направи буфер но пак трябва да се знае колко е активното съпротивление . Някой ако може да намери вътрешната схема на датчика за да може да се умува и да измислим нещо .
                            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

За какъв ток ми говориш и къде точно го мериш, не ми е много ясно !
                              Ти прова ли да вържеш резистор от 1к между двата кабела, и да видиш този който е "нищо" дали става "нещо" ? (мериш НАПРЕЖЕНИЕ спрямо МАСА ( ламарината наколата)
                              ПП: това с тия 11V малко ме озадачава.
                              ПП2 : Всяка 147 ли има такъв датчик? , че мойта не си спомням да има ! Ако има ще сляза да премеря моят, че ми е жал направо за теб

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
                                За какъв ток ми говориш и къде точно го мериш, не ми е много ясно !
                                Ти прова ли да вържеш резистор от 1к между двата кабела, и да видиш този който е "нищо" дали става "нещо" ? (мериш НАПРЕЖЕНИЕ спрямо МАСА ( ламарината наколата)
                                ПП: това с тия 11V малко ме озадачава.
                                ПП2 : Всяка 147 ли има такъв датчик? , че мойта не си спомням да има ! Ако има ще сляза да премеря моят, че ми е жал направо за теб
                                Само тия с голямото екранче на таблото - между оборотомера и километража.
                                Има с малко, където няма ниво на масло.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X